perjantai 17. tammikuuta 2014

Vähän venynyt tämä kirjoittelu, enkä edes tiedä mitä kirjoittaisin.
Joululoma meni oikein makoisasti, Sonja oli täällä koirineen ja Muran toinen systerikin, Fia oli tänne tammikuulle asti hoidossa, nyt on jo onnellisesti kotonaan.
Sain porukoilta reen joulun kunniaksi, kaikista halivin mahdollinen mitä markkinoilta löytyy, mutta väliäkö sillä jos toimii! Vielä kun pääsisi testailemaan, lunta täällä ei edelleenkään ole oikein nimeksikään, tuntuu että joka paikassa muualla kyllä on. Pitänee ensiviikolla mennä jäälle valjakoimaan.

Blogger taas temppuilee noiden kuvien kanssa joten laitan ne tuohon loppuun vain pötkönä.

Sonjan kanssa luonnollisesti jouksuteltiin paljon koiria, kuvamateriaalia ei ihan hirveästi ole kun ei siinä säässä mitään kameraa jaksanut ulkoiluttaa.
Pariin kertaan taidettiin käydä Tampereella koirapuistossa kääntymässä, pääsin tappelemaan Muran ihmisten merkkailuogelman kanssa, hyvin se jätti elävät kusitolpat rauhaan kun sitä vaan seuraili ja pyysi sitten luo kun näytti siltä että kohta lirauttaa, yritin myös parhaani mukaan saada avattua ujon suuni että varoittelen ihmisiä mitä se saattaa mahdollisesti tehdä. Sillä on selvästi myös nyt kunnon murkkuikä päällä, pariin kertaan sai vähän rauhotella sen menoa kun kuumui liiaksi joistain tietyistä koirista, mitä ei ennen ole ikinä tehnyt, mutta hyvin se uskoi näissäkin asioissa kun itse vaan sisäistin sen ettei se olekaan enää niin pomminvarma toimeentulija. Ei se mikään hullu kaikkien kanssa riitaantuva siis ole, mutta jotkin urokset, yleensä suht saman ikäiset tuon kanssa, saa sen helpommin kukkoilemaan.
vietettiin 4.pvään saakka lomaa Killinkoskella mun kotoluolassa, mut sitten päähänpiston saattelemana lähdettiin Valkeakoskelle Sonjalle.
5.pvä Dura täytti 5kk ja yritettiin ottaa siitä rakennekuvaa mutta eihän siitä meinannut tulla sitten mitään, se osaa seistä jotenkuten käskystä, mutta seisoo aina päin sanonko mitä, asettelemalla sen saa vaan kiemurtelemaan maassa tai karkaamaan mukavempiin puuhiin, joten otin Rocun snaken (miten ikinä kirjoitetaankaan),  heitin namin eteenpäin, se jopa seisoi nanosekunnin paikallaan hyvässä ryhdissä, mutta jaloista ei puhuta.
6.1. käytiin Ylöjärvellä mätsärissä, en odotellut mitään kummempia kun viimemätsäreistä taisi olla jotakuinkin puoli vuotta aikaa.. Mutta eipä se haitannutkaan että Mura oli ensin pun, samoin Rocu, sitten sekarotuisissa Mura oli vielä pun1 ja rocu pun3! Natsi loisti iloisella ja osaamattomalla asenteellaan pienissä ollen pun1 myös, Durakin kehään ilmoitettiin mutta Natsin nauhakehä oli juuri menossa kun Duran olisi pitänyt toisessa hallissa mennä kehään, huomasin sen turhan myöhään ja sen kehä siis meni ohitse. Koko mätsärissä, nauhakehissä ja bis kehässäkin oli hirveästi paljon koiria ja siitäkin huolimatta Mura oli Bis2 ja Natsi Bis1! Ihan kiva tunne se oli, kiitos esittäjille, eli Sonjalle ja Katriinalle!

8.pvä lähettiin oman lauman voimin takaisin Killiin ja palailtiin yksinäiseen arkeen.
Nyt tosin laumassa on vähän vahvistusta kun kaverin siskon koira, joka etsii kotia, tuli tänne vähän hoitoon kun ei saa tarvitsemaansa tällä hetkellä nykyisillä omistajilla, onhan se kovin onnellinen karvainen kun on päässyt purkamaan energiaansa ja laumailemaan! Manusta myöhemmin mahdollisesti jotain sepinää.
Ainiin, ja käytiinhän me Sonjan kanssa myös Ähtärin eläinpuistossa kun täällä Killissä oltiin. Oli pimeää, kylmää ja sateista ja itse en ainakaan saanut kummoista jälkeä aikaan, mutta pari kuvaa nyt sieltäkin vielä.


Kotia etsivä Manu


2 kommenttia:

Janika kirjoitti...

Kahtelin tuota ekaa kuvaa, että onpas siinä suden näkönen koira,mutta sitten tajusin että se taitaakin olla ihan susi. :D

Anni Kaihola kirjoitti...

Joo se on ihan aito hukka, vielä kun pääsis joskus luonnossa kuvaamaan moista.. Tosin sillon en haluais olla koirien kanssa liikenteessä.. :')

Lähetä kommentti